TIOP 1.1.1-07/1 -2008-0177

A projekt a tervezettek szerint 2010. július 1-jén elindult. A Támogatói Okirat megérkezéséig az előkészítési munkák folytak: megalakult a projektmenedzsment 3 fővel, tájékozódtunk a potenciális beszállító cégek között, illetve az eszközök piacán.
A támogató döntésről 2010. augusztus 25-én értesültünk. Szeptember elején összeállítottuk az ajánlati felhívást, amelyet 3 cégnek postáztunk el. A cégeket referenciáik, illetve kínálatuk alapján választottuk ki. Az ajánlatok 2010. szeptember 24-ig rendben beérkeztek, döntést 27-én született.
A Nabateus Kft. ajánlata volt számunkra a legmegfelelőbb. A felajánlott eszközök paraméterei a műszaki specifikáció szerint megfelelnek, sok esetben attól jobbak. Az iskolában már egy db SMART tábla volt, amellyel kapcsolatban a tantestületnek jó tapasztalatai voltak. A 2008-2009-es tanévben az SDT továbbképzés keretében ezen a táblán tanulta a tantestület az interaktív tábla használatát. A SMART tábla szoftvere messze a legmegbízhatóbb és legjobban kezelhető a jelenleg Magyarországon ismert és használtak között. Két tantermi csomag méretben a legnagyobb táblát kínálja, mindegyik csomag tartalmaz hangrendszert. A matematikai szoftver egyedülálló. Nagy előnye a táblának, hogy bármivel írható, vezérelhető. A táblát Magyarországon gyártják. A projektorok elvárásainknak megfelelnek, rossz fényviszonyok mellett is éles, élvezhető képet biztosítanak. A notebookok, asztali számítógépek, szerver paraméterei mind a műszaki specifikációnak, mind az elvárásainknak megfelelnek.
Az eszközöket november 9-én szállították le, november 12-ig az eszközök felszerelése és beüzemelése is megtörtént.
A kötelező 10 órás képzéseket november 19-20-án az ISZE oktatója tartotta, aki eddig is részt vett a tantestület SDT és IKT továbbképzéseinek lebonyolításában.

2010. november 25-én a sajtó jelenlétében ünnepélyes keretek között átadtuk az eszközöket. A projektet a tervezettnek megfelelően 2010. november 30-án lezártuk.

Nógrád Megyei Hírlapban megjelent cikk